0

Boker Katana Boker 05ZS518 Hattori Hanzo Set

Product
Product
13,990.00 din.
Naziv Katana Boker 05ZS518 Hattori Hanzo Set
Proizvođač Boker
Dimenzije
Težina

Boker Hattori Hanzo Set

Boker Hattori Hanzo Set je set od 3 kolekcionarske samurajske sablje sa sečivom od nerđajućeg ugljeničnog čelika posvećene najpoznatijem samuraju Hattori Hanzu. Samurajski set je sa mat crnim premazom i sastoji se od: Tanto sablje, a Wakizashi sablje i Katane. Ručke su tradicionalno umotane i opremljene "menukis" tkaninom i "manta ray" kožnom presvlakom. Futrole su ukrašene ornamentima sa "tsuba" štitnicima od livenog cinka. Koriste se za nekonvencionalnu upotrebu i nisu naoštreni!

Karakteristike:


Tanto sablja                                                Wakizashi sablja                                  Katana
Ukupna dužina: 53cm                                Ukupna dužina: 78cm                         Ukupna dužina: 103cm
Dužina sečiva: 28cm                                  Dužina sečiva: 48cm                           Dužina sečiva: 68cm
Debljina sečiva: 4mm                                Debljina sečiva: 4mm                         Debljina sečiva: 4mm 
Težina: 650g                                                 Težina: 900g                                         Težina: 1050g


Hattori Hanzo je rođen kao Hattori Yasunaga u provinciji Mikawa 1541g, susedna provincija Koga je mesto u kome je nasto Ninjutsu kao i Ninja. Hattori je vrlo brzo postao pravi Ninja ratnik, svoju prvu pobedu je izvojevao sa samo 16 godina i vrlo brzo je stekao priznanje i slavu. Nadimak Hanzō (鬼の半蔵 Devil Hanzō) u prevodu đavo je dobio zbog svoje neustrašive ličnosti i taktičke borbe i natprirodnih sposbnosti. Svoju najveću slavu je doživeo 1582 kada je predvodio klan budućih Shogun Tokugawa ninja ratnika. Umro je u 55 godini 1596 godine.

Proizvodi iz iste kategorije